dinsdag 3 april 2012

BB Battle | L'Oréal VS Garnier

De BB Creams worden steeds populairder en dat is ook de meer bekende merken, zoals Garnier en L'Oréal niet ontgaan. Het was gewoon een kwestie van tijd voor ik deze twee BB Creams met elkaar zou vergelijken. That's right lady's, vandaag krijg je op Muffin's At Tiffany's niet minder dan een ware BB Battle!

Sta mij toe eerst het concept van een BB Cream te verduidelijken.
Een BB Creams bieden ons the best of both worlds: verzorging en make-up. Ze voeden en hydrateren je huid, maar beschermen ze ook tegen schadelijke zonnestralen. Daarnaast zorgen ze ook voor een egale tint en camoufleren ze allerlei oneffenheden.

Zelf heb ik geen echte BB Cream, dus daarmee kan ik geen vergelijking maken. Beide BB Creams van Garnier en L'Oréal beloven wel aan bovenstaande kenmerken te voldoen. Ik zal beide producent dan ook vergelijken op volgende punten:

  • verpakking
  • textuur
  • resultaat
  • prijs

Verpakking

Opening BB Cream L'Oréal
Opening BB Cream Garnier
Beide producten zitten in een tube. Geen probleem, lekker knijpen en lekker hygiënisch. Toch pakt L'Oréal het anders aan dan Garnier. L'Oréal maakt namelijk gebruik van een opening die meer op een punt komt. Bij Garnier is de opening eerder 'plat' waardoor er vaak restjes achter blijven en een soort koek vormen. Bij L'Oréal blijft alles echter heel netjes.

L'Oréal VS Garnier: 1-0


Textuur
De BB Cream van Garnier is vrij dik, wat het er niet makkelijker op maakt om het mooi egaal open te strijken. Bovendien zorgt dit ook voor een 'vette huid'-effect.
Bij L'Oréal daarentegen gaat het om een heel dunne cream. De textuur heeft eigenlijk meer weg van een serum. Door deze fijne textuur kan je het product makkelijk open strijken.

L'Orèal VS Garnier: 2-0 

Resultaat
Zoals hierboven vermeld, zorgt de BB Cream van Garnier voor een erg vette huid. Afpoederen is dan ook noodzakelijk bij deze! Deze BB Cream zorgt ook voor een streperig effect. Na verloop van tijd lijkt deze cream ook eerder oranje... 
De BB Cream van L'Orèal zorgt wel voor een mooi egaal resultaat. Hoewel ik de BB Cream voor een lichte huid kocht, is hij eerlijk gezegd nog een tikje ienieminie te donker voor mij.  Je huid wordt niet vettig van dit product, maar krijgt wel een mooie gezonde gloed. Afpoederen is dus eerder optioneel. Tja, dan neem ik dat tikje te donker er graag bij :)
Bij beide BB Cream's zijn hardnekkige puistje nog zichtbaar. Daarnaast heb ik ook bij beiden het idee dat ze mijn huid hydrateren en verzorgen. 

L'Oréal VS Garnier: 3-0 


Prijs

De BB Cream van Garnier deed het tot nu toe niet echt fantastisch - zeg maar slecht - maar in de categorie 'prijs' is hij wel de grote winnaar. Voor €9.99 is hij al van jou. 
Voor de BB Cream van L'Oréal betaal je net iets meer. In verhouding met alle bovenstaande vergelijkingen vind ik dat dan ook maar normaal. Voor €13.99 kan je hem op je zomerse snoetje smeren.

L'Orèal VS Garnier: 3-1 

Ik denk wel dat het duidelijk is wie de winnaar van de BB Battle is. De L'Oréal Nude Magic BB Cream -dat is dus de volledige naam- steek er met kop en schouders boven uit. De Garnier Mirical Skin Perfector moet naar mijn gevoel nog een beetje worden bijgeschaafd.

Welke is jouw favoriet?

Garnier Mirical Skin Perfector -  €9.99
L'Oréal Nude Magic BB Cream - €13.99Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie