zondag 18 maart 2012

Personal | Cadeautje: Kimmidoll !


Goodmorning sunshine! Afgelopen dinsdag waren mijn vriend en ik drie jaar samen. Drie jaar... En toch lijkt het of het gisteren nog maar begon. Vrees niet, ik ga geen hele blogpost vol zwijmelen over hoe verliefd ik nog wel op hem ben :D Om deze gelegenheid te vieren kreeg ik van hem een grote bos bloemen en een kleinigheidje, een Kimmidoll! Op zich hoefde hij helemaal niets te kopen, maar let's face it, van cadeautjes word je blij! Meet Sora, mijn Kimmidoll.


Kimmidoll?
Kimmidolls zijn Japanse poppetjes en zijn gebasseerd op de oudere Kokeshi poppen. Deze werden met de hand gemaakt door Japanse boeren. De Japanse Kokeshi pop is het ultieme voorbeeld van Oosterse elegantie in al zijn eenvoud. De moderne versie, Kimmidoll, is vandaag erg populair. En schattig!

Sora
Er zijn verschillende 'soorten' Kimmidolls. Elke soort kreeg een andere naam mee en staat symbool voor een andere persoonlijke eigenschap. De Kimmidoll die ik van mijn vriend kreeg heet 'Sora', wat staat voor 'creativiteit'.

Uiteraard vind ik het al heel lief dat ik zo'n poppetje van m'n vriend kreeg, maar ik vind het ook erg fijn dat hij   specifiek voor 'creativiteit' koos. Hij kon evengoed een Kimmidoll gekozen hebben waarbij 'liefde' of 'geluk' centraal stond. Dat zou toch een beetje cliché geweest zijn, neen?
Ik ben wel vaak aan het tekenen, knippen, lijmen etc, en -al zeg ik het zelf- Muffins At Tiffany's is toch ook wel creatief. Het is dus wel leuk om te weten dat hij ook deze eigenschap weet te appreciëren

Laat ik deze post maar beëindigen voor ik toch nog te melig wordt :D

Even off the record: Ik vond het trouwens wel leuk dat ik eindelijk nog eens buiten in de zon, in het gras foto's kon nemen

Zou jij blij zijn met zo'n Kimmidoll als cadeautje?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie