zaterdag 10 maart 2012

Essence | Get Big Lashes


'Spiegeltje spiegeltje aan de wand, waarmee lijken mijn wimpers de mooiste van het land?' Die vraag stel ik me wel eens. Tegenwoordig zijn er zoveel mascara's op de markt en allemaal hebben ze andere 'fantastische' eigenschappen. Menig blog hield een 'battle of the mascara's ' maar een mascara probeer ik toch liefst zelf uit. Toen Kruidvat de '2+1 gratis' actie hield op de mascara's van Essence zag ik mijn kans om deze te testen. Vandaag toon ik jullie de 'Get Big Lashes' in Volume Curl en Volume Boost.

Hoewel Essence drie nieuwe mascara's uitbracht, kocht ik er slecht twee.
De derde was namelijk een waterproof versie en daar houd ik niet zo van wegens moeilijk te verwijderen. (Voor de geïnteresseerden: ik kocht 'Volume Boost' twee maal - één voor mezelf en één voor mijn moeder)

Essence over Get Big Lashes - Volume Curl:
Creëer verbluffend volume en ongekend mooi gekrulde wimpers. Dankzij de speciale, gebogen borstel worden de wimpers gekruld vanaf de haarwortel tot het uiteinde – zelfs met slechts één applicatie. Het flexibele borsteltje maakt optimaal contact met de wimpers voor prachtig gekrulde wimpers en extreem volume!

Essence over Get Big Lashes - Volume Boost:
Volume, volume, volume! Essence get BIG! volume boost mascara bevat diepzwarte pigmenten waarmee je een dramatische en spectaculaire look creëert. De haartjes van de megaborstel bereiken zelfs de kleinste wimpers, waardoor elke afzonderlijke wimperhaar wordt bedekt zonder dat de wimpers aan elkaar plakken of zwaar aanvoelen. de mascara zorgt in een handomdraai voor een adembenemende look.

De ene geeft je zowel volume als een mooie krul terwijl de ander zich vooral focust op het volume.

Laten we het eerst even hebben over de verpakking van de 'Get Big Lashes' mascara's.Beide mascara's hebben de zelfde eenvoudige en gebruiksvriendelijke vorm, enkel de kleuren verschillen. Op zich wel makkelijk en netjes, maar niet erg luxueus. Geeft niet, want dat verwacht ik ook niet van een budget mascara!

Hoewel de verpakking ongeveer gelijk is, is het borsteltje wel anders gevormd.
bovenaan: Volume Curl - onderaan: Volume Boost
Het gebogen borsteltje van de Volume Curl zou er voor zorgen dat de mascara onmiddellijk van aan de aanzet mooi wordt verdeeld en de wimpers gekruld.
Het dikke borsteltje van de Volume Boost heeft dan weer de fijne eigenschap ook de kleien haartjes mee te nemen en de wimpers mooi te scheiden.
Zelf vind ik deze dikkere borsteltjes wel aangenaam. Vooral omdat ze ondanks hun grootte, toch fijn werken.

Beide mascara's zijn alvast geslaagd voor de test 'Ik ben een echte mascara!'. Sommige mascara's doen namelijk echt niets voor je wimpers, maar dat doen deze twee budgetbaby's -geen idee waar ik dat woord vandaan haal, maar het klinkt leuk- dus wel. 
Beide mascara's scheiden de wimpers ook mooi en hebben genoeg aan één of twee laagjes. Je wimpers blijven daarbij ook soepel en worden niet stijf.
Daarnaast valt het me ook op dat de Volume Boost zich inderdaad iets meer focust op volume. Doet de Volume Curl dan ook iets meer voor het krullen van je wimpers? Misschien niet helemaal... 
In alle eerlijkheid merk ik niet zoveel verschil tussen beiden mascara's. Indien ik toch zou moeten kiezen, dan ga ik voor de Volume Boost.

Indien je de komende weken op zoek bent naar een budgetmascara en daardoor twijfelend voor het Essence-schap komt te staan bij Kruidvat, hoop ik dat je eens aan deze review denkt! :)

Wat is jouw favoriete budgetmascara? 

Get Big Lashes - Volume Curl €2.29
Get Big Lashes - Volume Boost €2.29

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie