zondag 19 februari 2012

Personal | Mijn fobie...


Vandaag krijgen jullie een persoonlijker, non-beauty stukje te lezen. Hopelijk kunnen jullie dat ook appreciëren. Ik wil het namelijk hebben over mijn fobie. Iedereen is wel ergens bang voor of heeft een hekel aan een bepaald iets. De ene heeft hoogtevrees, de andere houdt niet van kleine ruimtes,... Deze angsten komen je waarschijnlijk wel bekend voor. Een andere bekende angst: arachnofobie, angst voor spinnen. Degenen die me kennen weten dat ik daar absoluut last van heb en dat ik die achtpotige beestjes mijd als de pest. Maar er is nog iets wat ik liever mijd. Geen dier, geen specifieke ruimte, maar een voorwerp. Om eerlijk te zijn weet ik nog maar net dat het een echte fobie is. Voordien dacht ik dat het gewoon 'aan mij lag'. Enkele weken geleden googelde ik mijn fobie en zo kwam ik te weten dat er momenteel wereldwijd nog 75 000 mensen zijn met dezelfde stoornis. I'm not alone! Maar waar heb ik het nu in Gods naam over?!

Ik heb het over mijn knopenfobie. Neen, het is geen grapje, ik ben serieus: ik ben bang van knopen. Ik mijd ze dan ook als de pest. Indien ik iets, om het even wat, met knopen moet vastnemen doe ik dat tussen mijn duim en wijsvinger omdat die knopen toch maar niet tegen mijn huid zouden komen.
Hoe het begon, weet ik niet. Zolang ik me kan herinneren heb ik er last van. Al moet ik zeggen dat het de laatste jaren erger geworden is.
Misschien snap je niet goed hoe zoiets kan. Wanneer ik rationeel ben weet ik wel dat die knopen me niets kunnen doen en ik er niet van dood ga ofzo, maar toch reageert mijn lichaam er heel fel op. Wanneer ik een knoop zie of aanraak, krijg ik de neiging om te kokhalzen. Niet prettig dus!
Door deze vreemde fobie, heb ik zelf ook geen kledij met knopen. De metalen knopen van een jeans of aan jassen kan ik nog net aan, maar doe mij geen bloezen of gilletjes met knopen dragen! Glanzende knopen vind ik trouwens het ergst...
Ook wanneer mijn vriend een kledingstuk met knopen draagt, geef ik hem liever geen knuffel of een kus. Ik vraag me echt af wat hij zal dragen wanneer we ooit trouwen :)

Je voelt mijn vraag waarschijnlijk al komen: 
Heb jij ook een (vreemde) fobie of een bepaalde angst? Let me know!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie