zaterdag 25 februari 2012

L'Oréal Paris | Rouge Caresse Lipstick

Onder het mom 'een leuke lipstick heb je nooit teveel' liet ik me onlangs verleiden door de Caresse lipsticks van L'Oréal. Meestal weet ik op voorhand welke kleur lipstick ik wil kopen, maar dat was dit keer niet het geval. Alle kleuren bestuderen - swatchen - twijfelen - swatchen - opnieuw bestuderen - ... Het was werkelijk een heel proces. Ik zou ze natuurlijk alle dertien kunnen kopen, maar daarvoor is mijn budget net iets te beperkt. Uiteindelijk viel mijn oog op 02 Innocent Pink.

De Caresse Lipsticks van L'Oréal liggen nog niet zolang in de rekken, maar menig blog wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik las dat ze niet echt dekkend maar eerder sheer waren. Wat zegt L'Oréal zelf over de lipsticks?

L'Oréal over de Caresse Lipstick:
Een formule die de lippen hydrateert en verzorgt en die garant staat voor een unieke zinnenstrelende kleurervaring. 6 uur hydratatie en een indrukwekkende fijnheid. Ontdek het gevoel van een streling op de lippen. Zonder overdaad vormt deze nieuwe lipstick een heerlijk kleurfilmpje op de mond. 

Hydratatie, verzorging, een unieke kleurervaring en dat maar liefst zes uur lang. Dat zijn serieuze beloftes van L'Oréal!

Laten we het eerst even hebben over het uiterlijk van deze lipstick, de verpakking.


De lipstick zelf zit in een glimmende zilverkleurige huls: metaal met een plastiek omhulsel.

Aan beide uiteinden van de lipstick wordt aangegeven om welke kleur het gaat. Dit doormiddel van kleur -altijd handig- en een naam en nummer.

Het enige wat me echt stoort aan deze verpakking, is dat de lipstick wordt afgesloten met een plastiek dopje. Plastiek. Moest dat nu? De metalen huls ziet er zo luxueus en mooi uit en dan... dan is er zo'n plastiek ding... Echt jammer.


Naakte lippen
Caresse 02 Innocent Pink
Wanneer ik Innocent Pink op mijn lippen heb, denk ik dat ik mijn keuzeproces misschien nog een beetje had kunnen verfijnen. Je ziet duidelijk dat ik iets op m'n lippen heb, maar van mij mocht het toch nog een meer opvallen. Dit heeft volgens mij te maken met de combinatie van mijn natuurlijke lipkleur en de kleur van de lipstick. Een unieke kleurervaring? Het is in elk geval een uitstekende poging.

Ik heb wel het gevoel dat de Caresse lipstick mijn lippen hydrateert. Vooral onmiddellijk na het aanbrengen voelen mijn lippen zeer aangenaam aan. Wanneer ik iets drink of eet, neemt dat aangename gevoel lichtjes af. Hoewel ik de structuur van de lipstick erg aangenaam vind en het idee heb dat hij mijn lippen hydrateert, zou ik hem niet echt verzorgend durven noemen.

Naast een unieke kleurervaring, hydratatie en verzoring zou de Caresse lipstick ook nog eens langdurig op je lippen blijven. Onder langdurig verstaat L'Oréal een zestal uur. Ik heb het niet gechronometreerd, maar naar mijn gevoel klopt dit wel :)


Hot or not? Yes or no? Love or hate? 
No voor de verpakking en de (voor mij) te lichte kleur. 
Yes voor het feit dat het gaat om een eenvoudige lipstick met een fijne structuur die overal bij past en een must-have is in elke handtas. Je weet nooit wanneer je dat tikje glamour nodig hebt :)

L'Oréal Paris Rouge Caresse in 02 Innocent Pink - €13.99 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie