zaterdag 28 januari 2012

Waarom ik van cranberry hou


Dat ik van de kerstcollectie met cranberry van The Body Shop hou, is vast geen geheim meer. Het ruikt geweldig en is perfect voor de winter. Maar daar gaat het artikel vandaag niet over :) Vandaag wil ik het even hebben over de bes zelf. Die heeft namelijk enkele fijne eigenschappen.

Eerste hulp bij blaasontstekingen
Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb enorm vaak last van blaasontstekingen. Bij een blaasontsteking wordt de blaas aangevallen door verschillende bacteriƫn. Mogelijke oorzaken hiervan zijn: te weinig drinken, te weinig plassen, de blaas niet leeg plassen,... De bacteriƫn kunnen ook worden overgedragen bij seksueel contact. Hoewel ik op al deze dingen probeer te letten, kan ik de dans blijkbaar niet ontspringen. Om de zoveel tijd krijg ik wel last van een branderig gevoel en ren ik naar toilet terwijl ik dan toch eigenlijk niet kan plassen. In zo'n geval zijn veenbessen een geschenk uit de hemel. Neen, je kan er de blaasontsteking niet mee genezen, maar je kan zo je blaas alvast zuiveren! Sinds ik dit weet, neem ik elke dag een cranberry-pilletje. (Waarom ik een pilletje neem en geen sap drink, lees je zo meteen.) Indien je dus echt last hebt van een hevige blaasontsteking, ga je best bij de dokter om je verder te helpen. Maar veenbessen helpen het wel te voorkomen.

Bron van vitamine C
Veenbessen zijn een bron van vitamine C. Vitamine C is onder andere goed voor je tanden, je botten en je huid. Bovendien zorgt het ook voor minder rimpels!

Anti-plak!
Cranberry zorgt voor je tanden! Het voorkomt tandplak aan je tanden, maar ook op je maagwand. Hierdoor vermindert de kans op maagzweren.

Een bes in een pilletje

Daarnet vertelde ik dat ik elke dag een cranberry-pilletje nam. Je kan natuurlijk ook gewoon elke dag een glaasje veenbessensap drinken, maar als ik heel eerlijk ben: ik vind het gewoon niet lekker. Het smaakt heel zuur. Bovendien mag je veenbessensap nooit zuiver drinken, maar moet je het steeds aanlengen met water. Indien je het zuiver drinkt, kan het je organen aantasten. 
Maar voor bovenstaande problemen (een zuur sap dat je eventueel je organen kan aantasten) is een oplossing: een pilletje! Cranberry pillen zijn bij te koop bij de apotheek, maar ook bij Kruidvat, natuurwinkels,... Je kan het dus zo duur of goedkoop houden als je zelf wil!


Neen, veenbessen zijn niet meteen het meest sexy onderwerp, maar ik wou jullie dit toch even meegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie