vrijdag 20 januari 2012

W7 | Double Act & Afrika


Eerder deze week vertelde ik jullie al over mijn aankopen bij FreshMintCosmetics. Ik kocht er onder andere twee (bronzing) powders: Double Act en Afrika. Beide producten deden me denken aan andere high-end beautyproducten. Zowel de verpakking als het product zelf zouden wel eens een dupe kunnen zijn! Ik was toen heel benieuwd en aan de reacties te lezen, was ik niet de enige. Vandaag vertel ik jullie of het wel degelijk waardige dupes zijn of eerder goedkope afgietsels.

Laten we beginnen met Afrika.


De verpakking van dit product is erg schattig: een compact doosje met een afrika print. In de verpakking zit ook een (zacht) borsteltje waarmee je het product kan aanbrengen.Afrika wordt door W7 als volgt omschreven:
W7 is een multi bronzing facepowder. Breng licht aan op het gelaat voor een zomerse look het hele jaar door.

Het product zelf ziet er in elk geval amazing (spreek uit zoals Astrid Bryan) uit.

Maar het resulaat is not that amazing...

Nog meer zelfs, het resultaat is haast onzichtbaar! Als bronzer is Afrika naar mijn gevoel waardeloos. Als highlighter daarentegen doet hij het wel goed. Je krijgt immers een minimum aan kleur, maar wel een zachte shimmer gloed.

Het wordt dan ook als snel duidelijk waar W7 de mosterd haalde.
Bovenstaande 'Leopard Love' palette van Too Faced bevat een gelijkaardige poeder die als highlighter bedoeld is. Hoor ik daar een 'dupe-alert'?
Ik heb dit Leopard Love palette niet in mijn bezit (al heb ik het gevoel dat dit echt ontbreekt in mijn collectie) maar iets in mij zegt dat de kwaliteit daarvan toch beter is dan het Afrika Powder van W7.
Conclussie
Dit is een goede poging als highlighter, maar een muslukking als bronzer.

En hoe zit het dan met Double Act?


De verpakking is ongeveer gelijk aan die van Afrika, met dat verschil dat het kleurenpalet en de prints eerder aan de saaie kant zijn.

Een omschrijving van Double Act (volgens FreshMintCosmetics):
Bronzer en highlighter met een zijdeachtige finish.

Een bronzer en highlighter in één verpakking... Dat ziet er zo uit!
de rechteronderhoek overleefde het verzenden niet helemaal
Hoewel het er weer heel mooi uitziet, is het opnieuw hetzelfde liedje als bij Afrika...

Een heel pover resultaat. Toch als je ze apart gebruikt. Wanneer je met een grotere kwast beide delen mengt, heb je een beter resultaat en is het een leuk om mee te shappen!

Ook dit keer heeft W7 bij de 'concurrent' gekeken voor inspiratie.
Als je goed kijkt, ... Who am I kidding, je moet helemaal niet goed kijken! Je ziet duidelijk dat Double Act een goedkope versie is van Ten van Benefit. Zowel het product als de verpakking van Double Act (en de verpakking van Afrika) zijn duidelijk geïnspireerd Benefit. Alleen is de kwaliteit veel minder...
Conclusie
Meer dan een goede poging is dit niet...

Ik had gehoopt dat deze twee dupes toch ergens in de buurt van het originele product zouden komen, maar dat was niet meer dan een mooie droom. snif 
(being overdramatic)

W7 Afrika Multi Bronzing Powder €3.95
Double Act Bronzer And Highlighter Powder €3.95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie