woensdag 4 januari 2012

Hoe was het nu in Londen?

Vorige week konden jullie hier al lezen dat ik een tripje naar Londen maakte en welke beautyproducten ik daar hoopte te vinden. Helaas was er helemaal niet zoveel (lees: geen!) tijd om te shoppen. Dinsdagavond vertrokken we en donderdagavond kwamen we al terug naar huis. We hadden een heel strak schema voor het bezoeken van allerlei bezienswaardigheden, maar ben er toch in geslaagd twee items van mijn wishlist te kopen!
Luxeprobleem
Meestal ga ik naar Londen met de Eurostar en meestal doe ik dat ook standaard in 'tweede klasse'. Door het late boeken en de populaire periode (tussen kerst en nieuwjaar), kwamen de treintickets nu enorm duur uit. Gelukkig kreeg de dame van het reisbureau een geniale ingeving: "Ik zal eens kijk hoe het zit in eerste klasse!" Je raadt het nooit! Door het eenvoudige principe van vraag en aanbod, waren de tickets in eerste klasse €50 goedkoper. In praktijk merk je natuurlijk niet veel van het verschil. Het is er wel rustiger en je krijgt er enkele hapjes. Mooi meegenomen!

Leonardo Da Vinci
De oorspronkelijke reden voor mijn tripje naar Londen, was de tentoonstelling rond Leonardo Da Vinci in The National Gallery. Helaas waren alle tickets die online beschikbaar waren uitverkocht. We besloten het er dus op te wagen en onze tickets aan de kassa te kopen, maar dat was buiten die vijfhonderd mensen gerekend die al van half zes 's ochtends stonden aan te schuiven! Tot mijn grote spijt raakte ik dus niet binnen. Ik raakte wel in de museumshop, waar ik het boek van de tentoonstelling kocht. Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar het is beter dan niets. Ik ben er blij mee!

Shoppen
Zoals ik eerder al zei, veel tijd voor shoppen was er niet. Ik had al maar een klein boodschappenlijstje, maar uiteindelijk besloot ik dat er maar één ding was wat ik echt (echt echt echt) wou en dat was het Naked 2 palette van Urban Decay. Ik had vooraf enkele verkoopspunten opgezocht, zodat ik niet hoefde te zoeken naar een naald in een hooiberg. De eerste stop op mijn programma was een filiaal van parfumerieketen 'House of Fraser'. Ik ging bijna huilen toen ik bij de stand van Urban Decay nergens het woord 'Naked' zag staan. Toen ik aan de verkoopster vroeg of ze Naked 2 verkochten, zei ze dat deze nog niet in de winkels lagen en dat Naked uitverkocht was. WhaWhaWhat did she say?
Met een klein hartje trok ik naar de volgende stop, luxewarenhuis Debenhams. Opnieuw geen Naked 2 (komt daar pas in februari in de winkels) maar gelukkig wel Naked. Thank you God! Naast het Naked Palette kocht ik ook nog de handcream van Soap & Glory, bij Boots
De shampoo van Soap & Glory (die ook m'n lijstje stond) kon ik in geen enkele Boots winkel vinden. (En ik heb er zeker tien gedaan!)

Een kort bezoekje aan TopShop kon ook niet ontbreken! Ik kocht er een rode skinny pants.Dit hele korte bezoekje aan Londen mocht gerust wat langer duren. Ik heb enkele mooie gebouwen (West-Minster Abbey en Sint Pauls Cathedral) en Tate Modern bezocht (een aanrader als je van moderne kunst houdt!) en een voorstelling van We Will Rock You bijgewoond, dus mij hoor je niet klagen!

Als je al naar Londen bent geweest, wat vond je er dan van?
Zou je er graag eens heen gaan?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie