donderdag 12 januari 2012

Big Beautiful Eyes Contour Kit | Benefit Cosmetics

Deze 'Big Beautiful Eyes' contour kit van Benefit Cosmetics stond al een hele tijd op m'n wishlist. Mijn moeder was zo lief om hem eindelijk cadeau te doen en legde hem dan ook onder de kerstboom. Dit make-up setje heeft de bedoeling om je een natuurlijke open blik te geven met een minimum aan producten en een minimum aan tijd. Daar zeg ik geen neen tegen! (Who would?)

Het is geen geheim dat ik gek ben op de producten van Benefit. Buiten hun geweldige kwaliteit, zien ze er ook nog eens uit om op te eten.

Benefit omschrijft dit product als volgt:
This little kit is all you need to line, define and contour your eyes like a pro.

Het kitje zou dus alles bevatten wat je nodig hebt om je ogen af te lijnen, te definiĆ«ren en je contouren in de verf te zetten zoals een pro dat zou doen.
(Excuseer mij voor de zeer letterlijke vertaling!)

Even kijken welke wapens we krijgen om deze klus te klaren.

Bo-ing 02 (Concealer) - Albaster Pink Base Shadow - Cocoa Simmer Contour Shadow - Rich Chocolate Brown Liner Shadow
De kit bevat een concealer, drie tinten oogschaduw, een concealerkwastje een oogschaduwkwast en een kwastje bedoelt om je ogen af te lijnen. Daarnaast bevat het ook nog een handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je deze kit het best gebruikt.


Laat ik beginnen bij wat ik niet leuk vind: de kwastjes! Als ik heel eerlijk ben had ik ook niet verwacht dat deze in de smaak zouden vallen. Ik ben al te vaak ontgoocheld door allerlei aplicatoren, kwastjes en borsteltjes die gelijkaardige kit's vergezellen. Helaas kan dit Big Beautiful Eyes setje mij niet op andere gedachten brengen. De oogschaduw kwast is te zacht en het kwastje om je ogen mee af te lijnen te hard. Enkel de concealerkwast wil ik eventueel het voordeel van de twijfel geven.

Wat wel in de smaak viel, was de handleiding. Vooral voor 'beginners' kan dit handig zijn. In vier eenvoudige stappen wordt duidelijk hoe je de set gebruikt. Dat is nog niet alles! Voor de sloddervossen onder ons, die dit handige dingetje zouden kwijt raken, is de handleiding ook online beschikbaar! Klik hier om deze te zien.


De pigmentatie van de oogschaduws is wel OK. Wat ik wel jammer vind, is dat de middelste bruine kleur, een rode ondertoon heeft. Even was ik bang voor een gezwollen oog effect, maar daarvan was gelukkig niets te zien.
De concealer Bo-ing (ook apart verkrijgbaar) is aangenaam in gebruik, heeft een goede dekking en een goede kleur.

Kijk even mee naar het resultaat.
Ik volgde voor deze look de vier stappen die Benefit aanraad:
  1. Concealer aanbrengen onder het oog.
  2. De licht roze kleur over het hele ooglid aanbrengen.
  3. Met de licht bruine kleur de contouren aanzetten.
  4. De donker bruine kleur gebruiken om alles af te lijnen.

Ik gebruikte ook Stay Don't Stray, aangezien ik toch liever een basis gebruik. 

Het resultaat is een eenvoudige natuurlijke look die je (met een beetje verbeelding) 'Big Beautiful Eyes' bezorgt. 
Dankzij het handige formaat van dit kitje kan is het ook makkelijk mee te nemen op reis of gewoon in je handtas. 

I like!

Benefit Cosmetics - Big Beautiful Eyes Contour Kit: €28


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie