zondag 11 december 2011

5 tips tegen pijnlijke maandstonden


Menstrueren. Ongesteld zijn. Maandstonden hebben. Regels hebben. Noem het zoals je wil, het blijft onaangenaam. Helaas krijg je er ook nog eens maandelijks mee te maken. Gelukkig kan je enkele dingen doen om deze periode een beetje dragelijke te maken.1. Losse kledij
Indien je last hebt van buikpijn door je menstruatie, wil je geen extra druk door het dragen van een strakke jeans. Draag daarom losse eenvoudige kledij, zoals een jogging. Niet altijd van fashionable, maar één keer per maand is het toegestaan!

2. Hot and cold
Wanneer ik last heb van pijnlijke maandstonden, hou ik ervan om een kersenpittenkussen op te warmen. Op die manier ontspannen de spieren in m'n rug en buik. Enkele van m'n vriendinnen houden dan weer van koude baden tijdens hun menstruatie. Je kan makkelijk zelf uitzoeken wat jou het meest helpt om te ontspannen.

3. Een klein pilletje
Als je erg veel pijn hebt en toch naar school / werk moet, kan je natuurlijk altijd een pijnstiller nemen. Er zijn pijnstillers op de markt speciaal voor pijnlijke maandstonden. Uiteraard kan een gewone pijnstiller ook geen kwaad.

4. Een hele strip pilletjes
Een manier om de pijn uit te stellen, is het doornemen van de pil. Hoewel dit niet schadelijk is voor je lichaam en helemaal geen kwaad kan, is het best dit met je huisdokter of gynaecoloog te bespreken.

5. Een bezoekje aan de dokter
Zelf had ik vroeger erg veel last van pijnlijke maandstonden. Het was zelf zo erg dat ik ervan moest overgeven en haast niet meer kon stappen. In dergelijke gevallen is een bezoekje aan de huisdokter of de gynaecoloog geen slecht idee. Hij kan je misschien vertellen waarom je maandstonden zo hevig zijn en eventueel een gepaste oplossing aanbieden.

Wat zijn jouw tips tegen pijnlijke maandstonden? Of heb je er helemaal geen last van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie