zaterdag 3 september 2011

Tag: Ben jij een echt Beautyfreak?

Onlangs kreeg ik deze tag van Laurence van Dresses And Daisies, waarvoor dank! De bedoeling s dat je enkele vragen beantwoord die al dan niet aangeven of je een echte Beautyfreak bent. Als ik eerlijk ben, vond ik deze tag nog al confronterend. Niet dat ik nog niet wist dat de hoeveelheid make-up in m'n stash groter is dan dat van de gemiddelde Vlaamse vrouw, maar ik had er gewoon nog niet bij stil gestaan :) 
Al bij al was het wel een leuke tag, die ik met plezier gedaan heb.

1. Wat is het laatste beautyproduct wat je gekocht hebt waar je echt voor hebt moeten sparen?
Dat moet PosieTint van Benefit geweest. 32 euro is niet niets! Gelukkig heeft Posie Tint al bewezen dat hij het helemaal waard is. Ik vind het niet erg om veel geld uit te geven aan make-up, zolang je maar kwaliteitsvolle producten krijgt.
Posie Tint by Benefit
2. Als je een beautyproduct zou zij, wat zou je dan zijn?Indien ik een beautyproduct zou zijn, zou ik een lipgloss of een blush zijn. Aangezien ik maar één product mag kiezen, wordt dat een lip and cheek stain. Niet alleen omdat dat één van mijn favoriete producten is, maar ook omdat het het beste bij mijn persoonljkheid past. Ik praat graag, dus het is maar logisch dat ik mijn lippen  in de verf wil zetten. Daarnaast geeft een lip and cheek stain ook kleur aan je wangen, wat me dan weer vrolijk en levendig maakt.

3. Hoeveel vriendinnen heb je waarmee je helemaal gek kunt worden over die perfecte blush of geweldige oogschaduw?
Eerlijk gezegd: géén. Ik ken niemand in mijn onmiddellijk omgeving die echt zo met beauty bezig is als ik. Er is wel een vriendin die er geen geheim van maakt dat ze zich graag opmaakt en waarmee ik wel eens praat over een leuke nagellak, maar daar blijft het dan bij. Thank God for the internet! Zo kan ik toch nog ergens met al mijn ideeën terecht :)

4. Wat was de laatste keer dat jij make-up hebt weggegooid?
Ik gooi niet vaak make-up weg, maar enige tijd geleden deed ik het toch. Ik probeerde een eyeshadow base van Hema, maar ik was er echt niet tevreden over. Meer zelfs, ik raakte er gewoon gefrustreerd door. Naar mijn gevoel was de vuilbak de enige plaats waar dat ding thuishoorde.

5. Hoe begon de make-up gekte bij jou?
Toen ik de tekenfilm van 'Sneeuwwitje' voor het eerst zag, moet ik ongeveer vijf jaar oud geweest zijn. Ik was toen zo geïntimideerd door de boze stiefmoeder en hoe ze eruit zag, dat ik haar wou nadoen. Dus ik ging aan de slag...met een zwart tekenpotlood! Ja geen goed idee, maar ik denk dat het toen begonnen is. Toen ik zes jaar later eindelijk een echt oogpotlood mocht gebruiken was ik ook superblij :) 

Laten we niet vergeten dat ik ondertussen ook stiekem aan m'n moeders parfum zat en gek was nagellak :D

6. Als een niet-make-up-fan je vraagt hoeveel nagellak en oogschaduw je hebt, geef je dan eerlijk antwoord?
Ik heb momenteel ongeveer veertig verschillende nagellakjes, waarvan zeker 1/4 bestaat uit roodtinten. Ik denk niet dat een 'buitenstaander' kan / wil begrijpen waarom je zoveel roodtinten nodig hebt. Ik denk niet dat ik echt een aantal zal zeggen (ook omdat ik het exacte aantal niet ken), maar ik zal eerder antwoorden in de zin van 'Ik weet niet, veel.'.

7. Hoe vaak ga je naar de drogist zonder dat je iets nodig hebt?
Ik heb altijd wel iets 'nodig'. Soms ga ik binnen voor een oogpotlood of een mascara, maar dan kom ik met tien verschillende dingen buiten en ben ik waarschijnlijk mijn oogpotlood of de mascara nog vergeten :D

8. Hoeveel uren besteed je per dag op het internet, lezend over beauty?
Ik kan gerust een hele dag lezen over beauty op het internet. Nu het vakantie is, gebeurd dat ook vaak. Gemiddeld besteed ik minstens anderhalf uur per dag aan lezen over beauty op het internet. Ik probeer er altijd snel door te gaan, omdat er zoveel te lezen en te zien is en ik overal iets van wil meepakken.

9. Wat is je favoriete make-up item?
Hier moet ik hetzelfde antwoord geven dan bij vraag 1 en 2: Posie Tint, een lip and cheek stain van Benefit! 
Tja wat moet ik hier nog meer over zeggen...? :D

10. Heb je een wishlist? Zo ja, hoeveel producten staan er op?
Mijn wishlist is al een hele tijd te zie nop m'n blog, dus: JA ik heb een wishlist :D Momenteel staan er twaalf producten op, maar dat aantal kan zo weer de hoogte inschieten. (Zeker met m'n no-buy).

Normaal zou ik nu ook enkele mensen moeten taggen, maar dit ga ik zeer bescheiden houden. Ik tag Joyce van Pretty Brilliant en Femke van Femketjes Blog. Van deze twee ben ik vrij zeker dat ze de tag nog niet gedaan hebben en ik ben toch wel een beetje benieuwd naar hun antwoorden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie