vrijdag 2 september 2011

Essence Studio Nails - Nail Fashion Sticker

Een tijdje geleden won ik een leuke goodybag bij LoveThatMakeUp. Er zaten heel wat leuke spulletjes in: oogschaduw, nagellak, lippenbalsem,... maar ook een paar Nail Fashion Stickers van Essence. Ik had deze nog nooit geprobeerd, dus ik vond het zeker leuk dat ik dat op deze manier toch kon doen. Ik ontving twee setjes met een grappige print. Zelf zou ik zo'n print nooit dragen, maar gezien het nog vakantie is kon het geen kwaad om eens 'gek' te doen.

Essence Studio Nails - Nail Fashion Sticker - 1.99 euro
De verpakking van dit product is in elk geval duidelijk en eenvoudig. Een kartonnen envelopje, niets speciaals eigenlijk, maar dat verwacht ik ook niet van Essence. Door een transparant plastiekje aan de voorzijde kan je goed zien om welke print het gaat. Op de achterzijde staat ook de naam van het printje vermeld. Ik testte de fashion stickers in 03 catwalk

Één setje Nail Fashion Stickers bevat veertien nagelstikkers: twee sets van zeven verschillende groottes. Handig, want zo kan je kiezen uit verschillende groottes afhankelijk van je nagels. Ik heb nogal smalle vingers en dus ook smalle nagels, waardoor ik geen passende stikker voor mijn pinkje vond. Jammer!

Op de achterzijde van de verpakking vond ik dus de gebruiksaanwijzing. Deze staat vermeld in verschillende talen en wordt verduidelijkt met tekeningen. 

  1. zorg ervoor dat je nagels stofvrij zijn
  2. kies de juiste grootte per nagel
  3. kleef de volledige stikker op je nagel
  4. vijl de resten stikker er weg in de gewenste vorm

Ik volgde deze aanwijzingen op en vond het vrij makkelijk gaan. Het enige nadeel bij het aanbrengen is dat je niet ziet in welke vorm je je nagels vijlt. Je concentreert je meer op de vorm van de stikker, dan op je nagels. Persoonlijk vond ik dit vrij lastig. Je moet er ook goed op letten dat er geen lucht onder de stikker komt, of je loopt rond met een manicure met rimpels. Zeer vreemd...

Let vooral op mijn naakte pinkje :)
Ziehier het resultaat. Eerlijk gezegd vind ik dit printje erg 'marginaal', maar dat kan aan mij liggen ook. Op het eerste zicht valt het niet al teveel op dat het eigenlijk om een papieren-manicure gaat, maar eens je het echt van dichtbij bestudeert, zie je het duidelijk.
Deze stikkers zouden vijf dagen goed moeten blijven en waterbestendig zijn. Ik heb ze vierentwintig uur gedragen en alles gedaan zoals ik het normaal zou doen (afwassen, douchen,...). Hierna vertoonden mijn Essence Studio Nails geen enkel manquement. Toch haalde ik ze er af (ik kon de print niet langer aanzien) en maar goed ook: mijn nagels waren helemaal uitgedroogd onder deze stikkers. Not good!

Het idee achter deze Nail Fashion Stickers van Essence is niet slecht, maar de uitvoering ervan vraagt nog wat werk. Wanneer je de stikkers draagt, voelen deze niet onaangenaam aan, maar wanneer je ze weghaalt, zie je duidelijk de schade die ze aanrichten.
Meer dan een goede poging was dit helaas niet. 

Verschillende andere merken zoals NailRock en nu ook Ciate, kwamen ook met 'nail wraps' op de markt. Deze werken volgens een gelijkaardig principe, met dat verschil dat daar ook nog warmte wordt toegevoegd om de 'wraps' beter op de nagel te bevestigen. 

Hebben jullie deze Nail Fashion Stickers van Essence of andere Nail Wraps al geprobeerd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie