zaterdag 27 augustus 2011

The Question Muffin: bad of douche?

We hebben allemaal wel een ochtendritueel: we staan op, gaan naar toilet, poetsen onze tanden, de ene neemt bad, de andere een douche. s'Avonds gebeurt hetzelfde. Voor we gaan slapen gaan we naar toilet, poetsen onze tanden, de ene neemt bad, de andere een douche. Maar waarom kiest iemand voor een bad en niet voor een douche (en omgekeerd)? The Question Muffin vandaag is dan ook heel eenvoudig: Kies jij voor een bad of voor een douche?

Sommigen kunnen de dag niet beginnen zonder een lekker warm bad. Nog even relaxen, langzaam wakker worden en tussendoor kan je jezelf wassen.
Baden kunnen ook heel ontspannend werken na een vermoeiende dag of een stresserend moment. 
Daarnaast zijn er ook nog leuke snufjes die het in baden nog aangenamer maken. Denk maar aan badconfetti onder de vorm van rozenblaadjes, bruisballen en, niet te vergeten, het good oldfashion badschuim.

Waarom zou je dan toch voor een douche kiezen?
Wie voor een douche kiest wordt ook verwent, maar dan op een hele andere manier. Je wordt overspoelt door een heerlijke warme gloed, waardoor het haast lijkt alsof je gemasseerd wordt. Het is alsof de laatste restjes van de voorbije dag / nacht van je afspoelt en klaar bent voor een nieuwe uitdaging. (Ik ging eerst zeggen 'alsof je de laatste restjes vuil van je afspoelt' maar dat klonk niet zo positief :D) Tenslotte is een douche ook goed voor de bloedsomloop.

Wanneer ik op deze vraag antwoord, kies ik resoluut voor een douche. Ik weet niet goed waarom, maar ik hou gewoon niet van baden. Ik kan het aantal keer dat ik dit jaar in bad ben geweest, op mijn één hand tellen.   Ik begin er telkens vol goede moed aan (ik laat het zelf klinken als een straf), maar na een paar minuten moet ik er al uit. Het geeft me het gevoel dat ik kostbare tijd verspil door in een plas water te liggen. Een douche daarentegen is snel: het water loopt, inzepen, afspoelen en hup, je bent klaar!

Het is wel duidelijk, ik hou meer van douchen dan van een bad nemen, maar waar hou jij het meest van? 
Kies jij voor een douche of een bad? En waarom?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie