dinsdag 16 augustus 2011

New Camera: Canon EOS 400D

Leuke en goede foto's zijn altijd een pluspunt op een website of een blog. Tot mijn grote spijt moet ik toegeven dat de foto's op Muffins At Tiffany's niet altijd van goede kwaliteit zijn geweest. Vaak moest ik me verontschuldigen voor onduidelijke swatches en wazige productfoto's. Daar komt nu (hopelijk) verandering in! Enige tijd geleden kocht mijn vader een nieuw fototoestel. Ik was onmiddellijk kandidaat om het oude over te nemen! Mijn vorige toestel, een Canon PowerShot A2100 IS, was wel leuk voor "huis-tuin-en-keuken"-foto's, maar voor Muffins At Tiffany's mag het toch wel wat meer zijn!Van fotografie heb ik eerlijk gezegd geen verstand, maar met dit toestel, een Canon EOS 400D, kan je haast geen lelijke foto's maken. De kleuren worden mooi weergeven en de flits zorgt voor een (min of meer) natuurlijke look. Voor het maken van close-up's is dit toestel ook veel beter dan het vorige. Kijk even mee naar het volgende voorbeeld.

Met vorige camera

Met de Canon EOS 400D
Het verschil in kleur is volgens mij duidelijk zichtbaar. In het algemeen ziet de foto er beter uit vind ik. 

Ik heb de camera al een tijdje, maar ik durfde er nooit echt mee te werken. Mijn oude mag dan wel foto's van mindere kwaliteit nemen, maar ik wist hoe ik ermee moest werken. Bij deze nieuwe camera moet ik alles nog ontdekken en proberen, dus het zal nog wel even duren voor ik hiermee goed overweg kan. 
Ik ben er in elk geval blij mee en ik hoop dat het resultaat snel duidelijk wordt.


Welke tips i.v.m. fotograferen kan jij mij geven? Alle tips en (opbouwende) kritiek zijn welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie