maandag 1 augustus 2011

Maybelline NewYork: Cat Eyes Mascara

Iedereen heeft de reclame wel al gezien van een schattige tijger en dame met lange sexy wimpers. Ik heb het over de reclame van de nieuwe Cat Eyes Mascara van Maybelline New York. Voluit heet de mascara: The Colossal Volum Express Mascara - Cat Eyes. ('Hey, weet iemand waar ik m'n Colossal Volum Express Mascara - Cat Eyes van Maybelline New York heb gelegd?') Gelukkig komt mascara in een felle gele verpakking, waardoor je hem snel terugvind. Wanneer je verder leest, komt te weten wat ik van deze mascara vind.Zoals jullie hier al konden lezen, nam ik deze mascara mee op vakantie. (Tip: Ik kocht mijn Cat Eyes mascara in Kruidvat. Wanneer mascara's pas worden uitgebracht, zijn ze bij Kruidvat vaak te koop aan een zacht prijsje. Zo betaalde ik maar 9.99 euro, ipv 13.99 euro.) Ik nam enkel deze mascara mee, zodat ik wel verplicht was hem te gebruiken. 

Laten we beginnen bij het begin, de eerste indruk: de verpakking.
Maybelline New York - The Colossal Volum Express Mascara - Cat Eyes - 13.99 euro
De gele verpakking met luipaardprint brengt je onmiddellijk in de sfeer van 'Cat Eyes'. Vervolgens valt de felle kleur op tussen alle andere producten. Het gebruik van felle verpakkingen is iets wat de laatste tijd vaak terugkomt bij de mascara's van Mayebelline New York. Persoonlijk vind ik het wel een leuk idee.
Conclusie: deze verpakking doet het concept 'Cat Eyes' alle eer aan!

Wat voor mij heel belangrijk is bij een mascara, is het borsteltje.
Dit keer wordt er gebruik gemaakt van een gebogen borsteltje. Het borsteltje is ook heel dun, wat bij mij de indruk wekt dat er fijn mee kan gewerkt worden. Het borsteltje bevat kleine groepjes harde haartjes, wat ik niet zo fijn vind.

Wat beloofd Maybelline ons eigenlijk?
De combinatie van de unieke formule en borstel zorgt voor kolossaal volume en onvergetelijke impact.
De unieke formule verrijkt met collageen geeft een intens volume-effect, waarbij elk wimperhaartje omhuld wordt met een dun laagje mascara, zonder dat de formule ophoopt en hard wordt. De wimpers blijven ongekend zacht en volumineus.
De speciale ‘claw brush’ zorgt voor een katachtig effect met spectaculair volume en extra verlenging van de wimperhaartjes in de buitenhoeken. Daarnaast zorgen de speciale korte borstelhaartjes en de gewelfde vorm van de borstel ervoor dat de natuurlijke vorm van de wimpers perfect wordt gevolgd en de formule optimaal wordt afgegeven.


Het resultaat ziet u hieronder!
Kaal oog
Met de Cat Eyes macara
Het verschil is duidelijk zichtbaar: op de onderste foto lijken mijn wimpers langer en voller. Of ik hiermee ook wil zeggen dat Maybelline al zijn beloftes waar maak, dat is een andere zaak.
'De wimpers blijven zacht en volumineus.' Neen, sorry, dat vind ik niet. Naar mijn gevoel zijn mijn wimpers steenhard! Ik ben niet het type persoon dat bij één haal tevreden is, dus ik ga vaak twee maal over m'n wimpers. Dit is gewoon niet mogelijk omdat m'n wimpers na één haal al hard zijn geworden. Wanneer ik dus voor een tweede maal mascara aanbreng, zorgt dat voor verschrikkelijke klonters. Je kan nu zeggen dat het aan mij ligt, maar ik ben er van overtuigd dat er nog dames zijn die meer dan één maal mascara aanbrengen.
Laat ik het ook nog even over het borsteltje hebben. Op zich had ik er helemaal geen problemen mee en vond ik het best fijn werken. Toen ik na een hele week terug thuis kwam en de One by One mascara gebruikte, merkte ik wel het verschil. En wat voor een verschil! Het leek alsof ik een hele week op hoge hakken had gelopen en eindelijk terug in m'n comfortabele slippers mocht slenteren. Met de Cat Eyes mascara moest ik duidelijk veel meer moeite doen, dan met de One by One. Wat ik dan wel fijn vind aan het gebogen borsteltje van de Cat Eyes mascara, is dat hij wel handig werkt bij mijn onderste wimpers.

Je kan het al raden: ik ben niet tevreden over deze mascara. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar hij werkt gewoon niet prettig. Je moet echt moeite doen om langere wimpers te krijgen en vervolgens krijg je ook nog eens harde klonters. Daarbij komt ook dat de mascara enkel in het zwart verkrijgbaar is. Wie voor een warme bruine look gaat, kan het dus wel vergeten.
Het enige wat me wel aanspreekt bij de Cat Eyes mascara, is de verpakking. Never juge a book by his cover!

Hebben jullie deze Cat Eyes mascara van Maybelline New York al geprobeerd? Ligt het aan mij of vinden jullie hem wel fijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie