donderdag 4 augustus 2011

Droogshampoo van Batiste

Mijn haar wassen... Het is altijd iets waar ik tegen opzie. Het wassen zelf is niet zo erg, maar het deel dat volgt is vreselijk: ontwarren, kammen, drogen, stylen,... Wanneer ik mijn haar was en föhn ben ik gemakkelijk een half uur bezig. Daarbij komt ook nog het feit dat mijn haar om de twee dagen moet gewassen worden, doordat het dan lichtjes vet begint te worden. Op zich zou ik zo eigenlijk wel de deur uit kunnen, maar dan heb ik tegen de avond een hoofd op frieten mee te bakken. Je haar zoveel wassen is trouwens helemaal niet goed voor je haar! Gelukkig bestaat er een heel eenvoudig oplossing voor dit probleempje: droogschampoo!

Ik had nog nooit droogshampoo gebruikt, maar het leek me wel handig voor op reis, dus ik besloot me twee spray's droogshampoo aan te schaffen. Waarom twee, dat merk je zo meteen.

Ik kocht droogshampoo van Batiste (te koop bij Kruidvat voor 3.99 euro). Ik had deze droogshampoo al een paar keer op andere blogs voorbij zien komen. Iedereen leek best tevreden, dus wou ik het ook wel eens proberen.
De Batiste Dry Shampoo bestaat in twaalf varianten. Ik vrees alleen dat enkel 'Original' en 'Blush' te verkrijgen zijn in België. (Hoe dat zit voor Nederland weet ik niet, maar ik vermoed dat het daar net zo is.)
Aangezien ik niet kon kiezen, kocht ik beide beschikbare varianten. 
Wie meer wil weten over de andere varianten, kan hier klikken.

Laten we beginnen met Original.
Batiste omschrijft dit product als volgt:
A girl's best friend for decades, this fabulously clean, light fragnance is loved the world over.
Met andere woorden: Ieders meisje beste vriend! Het product zorgt voor een net resultaat en heeft een zacht parfum. 
Ja, men liegt niet! Deze versie is heel simpel en zonder veel franjes: een goede droogshampoo die doet wat van hem verwacht wordt. Het subtiele parfum waarvan sprake, vind ik niet onmiddellijk terug, maar dat verwachte ik eigenlijk ook niet. Het resultaat op licht vette haar mag er zijn: alles ziet er opnieuw netjes en clean uit.

Vervolgens gebruikte ik ook Blush.
Batiste zegt:
Make an impression with this beautiful, delicately scented version of our dry shampoo.
Of anders gezegd: Maak een impressie met deze mooie, delecaat geurende versie van onze droogshampoo.
(Even lachen met mijn zeer letterlijke vertaling is toegestaan.)
Zelf zou ik dit product omschrijven als de originele droogshampoo met een bloemengeurtje. Volgens mij is dit ook Batiste beoogt, dus ook hier is Batiste helemaal in z'n opzet geslaagd!

Hoe gebruik ik zo'n droogshampoo?
Heel eenvoudig! De droogshampoo's van Batitse komen in een handige sprayvorm. Je verdeelt je haar zo, dat je makkelijk op de haarwortels kan sprayen (aangezien het daar meestal vet is). Vervolgens spray je een kleine hoeveelheid droogshampoo op het haar. Schrik niet: aanvankelijk zal je haar een witte gloed krijgen. Je laat de droogshampoo enkele minuten intrekken en gaat er vervolgens met een borstel doorheen. Hierbij zal de witte gloed verdwijnen en zal je coupe er opnieuw een stuk frisser uitzien!

Er bestaan ook zakformaten (voor in de handtas) maar die kon ik niet vinden.

Ik gebruik de droogshampoo's van Batiste nu regelmatig en ben er echt tevreden van. Indien je ze ook graag probeert, vergeet dan niet dat je je gewoon shampoo niet mag vervangen door een droogshampoo. Op een bepaald moment moet je je haar dus wel degelijk wassen!

Gebruik jij vaak droogshampoo? Heb je Batiste dan al eens geprobeerd of kies je voor een ander merk?
Misschien is droogshampoo niets voor jou? Laat het me allemaal weten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie