vrijdag 29 juli 2011

Thermae Grimbergen: Heaven!

Woensdag bevond ik me heel even in heaven. Ik bezocht samen met mijn moeder Thermae Grimbergen, een plaats waar je lekker kan kuren en ontspannen. Aangezien ik altijd wel te vinden ben voor een dagje relaxen en niets doen, vond ik het alles behalve erg om mijn moeder te vergezellen. We brachten dit bezoekje namelijk ter ere van haar verjaardag. Die in mei plaatsvond... Hoog tijd om eindelijk te ontspannen!Thermae Grimbergen had ons heel wat te bieden: sauna's, bubbelbaden, zwembaden, voetbadjes, massages, verzorgingen, manicures, pedicures, floating,... Indien je van alle opties gebruik maakt, kan je er volgens mij wel een hele week relaxen zonder één keer hetzelfde te doen. 
De thermen (sauna's en baden) bestaan trouwens uit twee gedeeltes: een gedeelte met badkledij, Palmeraie en een gedeelte zonder badkledij (naakt), Aquarius. Voor iedereen wat wils dus!
Variatie: check!

Het was niet ons eerste bezoek aan de thermen. Vorige jaar maakten we al gebruik van enkele massages en bezochten we de Palmerie (met badkledij). Daar er toen een speciale aanbieding was met overnachting, sliepen we toen ook in het Thermae Hotel. Wie meer dan één dagje wil relaxen is hier aan het goede adres!
Mogelijkheid tot overnachting: check!

Dit keer maakte we dus geen gebruik van een speciale aanbieding, maar boekte ik enkele losse verzorgingen. De verzorgingen en de thermen staan los van elkaar en kunnen dus ook apart gebruikt worden. Toch kozen we ervoor om van beiden gebruik te maken. Ik bestelde tweemaal een gelaats-, hals- en décolletéverzoring en tweemaal een body relax massage. Sounds nice right?

Toen we eenmaal aankwamen, werden we hartelijk ontvangen door een vriendelijke vrouw die ons alle nodige informatie gaf en ons begeleide naar de lockers. De lockers openen met een armband die ook kan gebruikt worden in de bar. Op deze manier heb je de hele tijd geen geld of andere zaken nodig. 
Klant- en gebruiksvriendelijkheid: check!

Vervolgens begaven we ons naar de thermen. We begonnen in Palmeraie, met badkledij. Ik dook onmiddellijk in het bubbeldbad!

Het grote witte gat dat op de foto te zien is, is de doorgang naar buiten. Zalig toch!

Vervolgens probeerde ik de Terracotta sauna (70°). Daarnaast is er ook nog de Mediterrana sauna (90°). Deze laatste is net iets te warm voor mij. De Palermeraie heeft ook nog een stoombad. Dit sloeg ik over, aangezien ik daarvan altijd last krijg aan m'n ogen.
Terracotta Sauna
Ik was eigenlijk van plan om enkel in het gedeelte met badkledij te blijven. Om eerlijk te zijn vond ik het maar een raar idee om in m'n blootje rond te lopen tussen vreemden. Op de één of andere manier heb ik de stap toch gezet. En ik heb er geen spijt van!

Denk nu niet dat ik daar helemaal bloot rondliep: ik had een badjas en een handdoek bij. Uiteraard ging ik niet met die badjas in de sauna's, maar die handdoek kwam toch goed van pas. 
Mijn favoriete sauna in het Aquarius gedeelte was de herbal sauna. Waarom? De geur is hemels, de lichten magisch en het gevoel hemels.
Herbal Sauna
Naast de Herbal sauna, biedt het Aquarius gedeelte nog drie sauna's, een stoombad, een voetbad, twee zwembaden, een bubbelbad,...
Keuze genoeg dus! Wat ik zelf ook heel leuk vond, was het tepidarium met verwarmd voetbad. Lekker chill.

Tepidarium met verwarmd voetbad
Na kennis te hebben gemaakt met het Aquarius gedeelt, was het tijd voor onze eerste behandeling: een gelaats-, hals- en décolletéverzoring. We werden ontvangen in een gezellige ruimte, waar er thee op ons stond te wachten. Vervolgens werden we vriendelijk uitgenodigd om naar de kamer ernaast te gaan. That's where the magic happend! Een peeling, verzorging, massages,...alles er op en er aan. Sorry mensen, maar dit kan ik niet beschrijven, dat moet je meemaken!
Net toen ik helemaal zen was en bijna in slaap donderde, zat de behandeling er op. Een uur later kregen we onze twee behandeling. We besloten de tijd te doden in de bar, met een drankje. Vervolgens begaven we ons naar een wachtkamertje. Geloof me, als elke wachtkamer zo is, wil ik nog veel wacht. Er stonden namelijk overal stenen ligzeteltjes die lekker verwarmd waren. Om het nog aangenamer te maken waren er ook nog eens beauty- en fashionmagazines ter beschikking. Nice.
Vervolgens werden we uitgenodigd naar de massage ruimte. Hier gebeurde weer zoiets onbeschrijfelijks. It was heaven, that's all I can say. Echt een geweldige massage. Weg stress!
Na deze twee geweldige behandeling, was het tijd om een hapje te eten. We bestelden een Messe Royal voor twee personen. (Messe is een grieks gerecht, bestaande uit allemaal kleine dingetjes zoals calamares, feta, lagoustines,...) Ook hier werden we weer verwend: delicious!

Ondertussen was het al vijf uur geworden en besloten we huiswaards te keren. We moesten nog een heel eind rijden, dus het was mooi geweest. 

Ik kan echt niets negatiefs zeggen over deze ervaring. Indien ik echt kritisch ben kan ik zeggen dat de Palmeraie wel aan een likje verf toe is, maar verder was alles tiptop in orde.

Meer info over Thermae Grimbergen vind je op deze website: http://www.thermae-grimbergen.be
Spreekt het jullie aan dames?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie