donderdag 16 juni 2011

De waterval vlecht!

In dit artikel vertelde ik jullie al over mijn favoriete kapsel: de 'Lauren Conrad vlecht'. Deze zomer kunnen we kennis maken met een variant van deze vlecht: de waterval vlecht. Ik dacht eerst: 'Dit is niets voor mij, veel te ingewikkeld!'. Na enige tijd werd ik toch wel benieuwd en zocht ik op YouTube naar enkele tutorials voor deze vlecht. Check it out!


Het is eens iets anders hé zo'n waterval vlecht. Toch vond ik behoorlijk veel tutorials voor deze haarstijl. Het nadeel is dat veel filmpjes enkel uitleggen hoe je deze stijl bij iemand anders maakt en daar heb ik eigenlijk niet zoveel aan. De dame in onderstaand filmpje legt gelukkig wel uit hoe je je eigen haar tot een waterval vlecht kan vlecht. Watch and learn!

Nog even herhalen:

  1. Je neemt een pluk haar die je in drie strengen verdeelt. Hiermee vlecht je één à twee gewone slagen.
  2. Vervolgens neem je bij de bovenste streng een nieuwe streng bij. 
  3. De onderste streng laat je vallen. Je neemt een nieuwe die net achter de onderste streng (die we dus los lieten) licht.
  4. Je vlecht één slag en herhaalt dan het proces.


In het filmpje zegt de dame om het geheel vast te maken met een elastiekje, maar ik gebruik liever een gewoon schuifspeldje. Uiteraard kan je hierin zelf zo creatief zijn als je maar wil!

Dit is het resultaat in mijn haar. Uiteraard geldt hier de regel 'oefening baart kunst'. 
Ik koos ervoor om een nonchalte look te maken door losjes te vlechten. Wanneer je het liever strak hebt, wat uiteraard ook kan, bekom je natuurlijk een heel ander resultaat.

Is het iets voor jou zo'n waterval vlecht? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie