donderdag 5 mei 2011

Review + look: 'You Rock' Eyeshadow Palette by Essence

Eyeshadow Palette 'You Rock!' by Essence - 3.99euro
Hij is tegenwoordig overal (op de beautyblogs dan toch): het oogschaduwpalette 'You Rock!' van Essence. Ik kocht het palette vorige week en ging er onmiddellijk mee aan de slag. Voor meer foto's, een review en looks:  lees snel verder!Zoals je ziet bestaat het palette uit zes verschillende kleuren oogschaduw, een applicator/borsteltje en een (zwart) oogpotlood. Er zit (uiteraard) ook een spiegeltje ingebouwd, handig voor op reis. Allemaal heel leuk voor de toch wel zeer budgetvriendelijke prijs. Het palette ziet er verder ook gewoon heel schattig uit vind ik.


De zes kleuren zijn pastelgetint, maar worden vergezeld van enkele donkere warmere kleuren. Zoals je ziet gaat het hier om roze mauve en groenige tinten, vergezeld van een creamy kleur dat als basis kan dienen. Bij het gebruik van deze oogschaduwtje, was ik eerlijk gezegd een beetje ontgoocheld over de pigmentatie. Deze is namelijk niet echt 'wow' (integendeel). Wie dus voor een opvallende look wil gaan, maakt maar beter geen gebruik van dit palette. Wie het eerder sober wil houden, zal dit palette maar al te graag gebruiken!
Zoals ik al zei, zat er ook nog een applicator in met aan de andere zijde van het steeltje een klein oogschadowborsteltje. Deze heb ik niet gebruikt (ben ik ook niet van plan) dus ik kan jullie helaas niet zeggen hoe het daarmee zit. De haren van het borsteltje voelen wel nogal hard aan, dus ik vermoed dat hiermee werken niet echt fun is.
Daarnaast zit er nog een eenvoudig zwart oogpotloodje in. Zelf had ik nog geen oogpotlood van Essence, ik bleef steeds trouw aan mijn kohlpotlood van Gemey Maybelinne, maar ik moet zeggen dat ik er echt fan van ben geworden! Het potloodje is niet te vet, niet te groot, niet te droog, niet te donker,... het is helemaal perfect (naar mijn gevoel)! Hij maakt dan ook een grote kans om mijn kohlpotlood op te volgen als favoriet!
Verder maakte ik nog twee looks met het palette: een roze en een groene.
roze-look met kunstlicht
groene-look in daglicht

Mijn excuses als het op foto niet echt helemaal duidelijk is, maar zoals ik al zei: de pigmentatie is echt niet zo goed. Ik deed erg mijn best om toch een beetje meer effect en kleur te krijgen, maar helaas pindakaas!

Hebben jullie het 'You Rock! palette al geshopt? geprobeerd? Wat vinden jullie ervan? Let me know!

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie palletje en kleuren. Mooie ooglook, zelf heb nog niks van de You Rock collectie, het ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie palette. Bij onze kruidvat heb ik hem nog niet gevonden.
  Ik ga je volgen! =)

  ninajj.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet gekocht, maar hij doet me qua verpakking wel denken aan Urban Decay-paletjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie