maandag 9 mei 2011

How to: foundation aanbrengen

foundationbrush Hema- 5.50 euro
Foundation aanbrengen, er is al heel wat over geschreven en gezegd. Je kan het met je vingers, met een sponsje met een foudation brush,... Zelf deed ik het lange tijd met mijn vingers, maar koos er daarna voor om met een sponsje te werken. Toen ik onlangs bij Hema deze foudationbrush zag, besloot ik toch de uitdaging aan te gaan en een keertje m'n foundation aan te brengen met een brush. Klik verder en zie hoe mijn experiment is afgelopen!
De eerste kennismaking met deze brush verliep goed: hij ziet er goed uit en voelt zacht aan. Zoals ik eerder al zei had ik m'n foundation nog nooit aangebracht met een brush, dus ik tastte ook helemaal in het donker wat het gebruik ervan betreft. Ik deed gewoon mn foundation om mn hand en ging hem zo op mn gezicht aanbrengen. In het begin had ik erg veel strepen, maar die werkte ik weg door te deppen. Zo kreeg ik wel een egale teint en zag het er eigenlijk wel prima uit. Toch was ik niet helemaal overtuigd. Ik had het gevoel dat er meer foudation in m'n borstel hing dan op mn gelaat en dat het ook meer tijd koste om een mooi resultaat te bekomen ('s ochtends moet het meestal heel snel gaan!). Het kan aan mij liggen, maar het kan ook aan de gebruikte borstel liggen. Dit is namelijk hoe hij eruit ziet na hem (3 maal!) uitgespoeld te hebben (met babyshampoo!).
Niet erg netjes dus! Na gebruik leek het ook alsof de haren aan elkaar gingen klitten, dus ik veronderstel dat mijn mislukking te wijden is aan het gebruikte materiaal. Toch verkies ik om voortaan mijn foudation verder aan te brengen met een sponsje. Ik kocht dan ook enkele nieuwe sponsje bij Hema.
Make-up sponge 65mm - 1.25 euro 2stuks
De sponsjes gebruik je heel simpel:
 • Breng enkele toefjes foundation aan (voorhoofd, kaken, kin)
 • Wrijf deze open over je hele gelaat
 • Afwerken doe je door te deppen
Tip: maak je sponsje voor gebruik vochtig. Op deze manier voorkom je dat je foundation in je sponsje trekt!

Verder wil ik toch nog even zeggen dat de foundationbrush de enige brush van 'de rose collectie' is, waarvan ik niet tevreden ben.
Eerder kocht ik ook nog deze super poederkwast die ik gebruik voor het aanbrengen van blush.
Super Poederkwast Hema -5.50 euro
Mijn vorige brush die ik gebruikte voor het aanbrengen van blush (van Yves Rocher) was zoals je ziet duidelijk aan vervanging toe. Met de Super Poederkwast meen ik een waardige opvolger te hebben gevonden!
(Neen, ik heb niet de gewoonte die brushes uit te spoelen!)

Hoe brengen jullie je foundation het liefst aan? En hoe zit het met jullie ervaringen met deze foundationkwast van Hema?

3 opmerkingen:

 1. Ik breng mijn foundation aan met een sponsje. Die kwast vind ik idd ook niks en ik gebruik hem om maskers aan te brengen. Daar is ie wel erg fijn voor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik mijn handen voor foundation. Je moet ze hoe dan ook wassen na het aanbrengen van glitter ogenschaduw, blush enz.
  Ik gebruik hem ook voor maskers die van de hema.

  ninajj.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @nailfever & Nina J.:

  Leuk idee om hem te gebruiken voor maskers. Ga ik zeker eens proberen. Op die manier gaat de kwast toch niet helemaal verloren!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie