dinsdag 26 april 2011

How to: good looking legs

Jennifer Lopez voor Venus Embrace
De voorbije was dagen was de zon niet weg te denken. Wanneer de temperaturen dan ook effectief stijgen, is het tijd om aangepaste/zomerse kledij boven te halen: leuke topjes en bloesjes maar ook hippe jurkjes en shortjes. Deze week ging ik voor het eerst in een lange tijd opnieuw met de benen bloot. Het leek me wel leuk om van deze gelegenheid gebruik te maken om jullie enkele tips te geven rond de verzorging van je benen.

  • Wanneer het aankomt op een mooie en gezonde huid (niet alleen bij de benen), is scrubben on top of the list. Wanneer je een scrub of een peeling gebruikt, verwijder je alle dode huidcellen, zodat je huid er opnieuw een stuk frisser uitziet. Na het scrubben kan je huid wel een stuk droger zijn. Dan is het belangrijk dat je  de huid voldoende hydrateert (daarop kom ik later nog terug). Momenteel heb ik niet echt een favoriete scrub, maar in het assortiment van The Body Shop is er voor elk wat wils!
  • Wanneer je je benen gescrubt hebt, kan je je benen ontharen. Dit kan je doen met wax, met een epileerapparaat of met een scheermesje. Persoonlijk kies ik steeds voor een scheermesje. Het liefste gebruik ik dan Venus Breeze. Het leuke hieraan is dat er twee kussentjes met scheergel zijn ingebouwd en er dus geen extra gel of mouse nodig is. Uiteraard is het belangrijk dat je bij het scheren tegen de groeirichting van de haartjes in scheert. Soms durf ik mijn benen ook wel eens laten waxen, maar steeds in een salon. Ik heb echt geen goede ervaringen met koude/warme doe-het-zelf waxstrips (meestal zit er meer was op mijn benen dan haar op de strip = not good!)Met epileerapparaten heb ik nog geen ervaring, maar als dat bij jullie wel zo is, laat het me dan zeker weten!
Scheermesjes Venus Breeze van Gillette
  • Tenslotte is het erg belangrijk dat je je benen voldoende hydrateert. Momenteel gebruik ik hiervoor een bodylotion van Garnier Body 'Garnier Intensive 7 Days Body Lotion'. Helaas ben ik nog niet helemaal overtuigd dat mijn huid hierdoor zeven volle dagen gehydrateerd is, maar om de twee dagen smeren is natuurlijk ook niet zo erg. Hiervoor bestaan er natuurlijk honderden lotion met elk hun eigen troef. Wie een eerder bleke huid heeft, kan uiteraard ook gebruik maken van een zelfbruinende lotion. Op die manier krijgen je benen een leuke zomerse tint.
Garnier Intensive 7 Days Body Lotion

Wanneer je deze drie stapjes doorlopen hebt, ben je helemaal klaar voor de zomer. 
Niet vergeten: wanneer je echt in de zon gaat liggen bakken, gebruik dan zeker een beschermende lotion zodat je huid niet verbrand of uitdroogt!

Hoe zit het met jullie benen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk wanneer je een reactie plaatst!
Liefs, Sofie